Politiek
Voorzitter CU-jongeren legt functie neer

Voorzitter Nathánaël Post van de CU-jongerenorganisatie PerspectieF legt zijn taken neer. Post en de jongerenorganisatie maakten dat vrijdag bekend via de berichtendienst X.

Redactie politiek
Nathánaël Post. beeld LinkedIn
Nathánaël Post. beeld LinkedIn

Post, die nog maar een half jaar in functie was, voert als reden aan dat de focus binnen PerspectieF te weinig gericht is op wat de vereniging bindt. Om die reden, zo zegt hij, komt PerspectieF te weinig toe aan het uitvoeren van de verenigingsmissie.

Bij zijn aantreden was Posts hoop erop gericht dat hij de PerspectieFleden dichter bij elkaar kon brengen, schrijft hij op X. Hij wilde dat proberen door gezamenlijk werk te maken van het aanpakken van de problemen van kwetsbare mensen, maar in zijn ogen is dat dus mislukt.

Bestuurslid Emily Timmer, die Posts taken voorlopig waarneemt als interim-voorzitter, stelt in een reactie dat PerspectieF zijn keus respecteert. Wel voegt ze eraan toe dat PerspectieF „onwijs veel leden” telt „die niet altijd hard roepen, maar wel meebouwen aan een vereniging waarin we naar elkaar omkijken en waar we ons thuisvoelen.” Daarmee lijkt ze voorzichtig ietwat afstand te nemen van Posts analyse.

Timmer schrijft verder dat het bestuur ernaar streeft in februari weer voltallig te zijn. Ook roept ze de leden op tot die tijd „genadig” om te gaan met de achterblijvende bestuursleden en samen met hen door te bouwen „aan onze mooie vereniging en aan onze politieke identiteit.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
PerspectieF

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer