Muziek
Concert van de week: Brandenburgse Concerten in Rotterdamse kerken

De Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) voert volgende week de zes Brandenburgse Concerten van Bach uit in Rotterdam. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Rotterdam Chamber Music Society. beeld Jan Hordijk
Rotterdam Chamber Music Society. beeld Jan Hordijk

Donderdag 14 december klinken in de Oude Kerk in Charlois de Brandenburgse Concerten I, VI, IV & II. Dit concert begint om 20.15 uur. Op zaterdag 16 december worden alle Brandenburgse Concerten uitgevoerd in de Rotterdamse Bergsingelkerk. Om 18.00 uur de concerten I, III en II en vanaf 20.15 uur de concerten VI, V en IV.

Johann Sebastian Bach gaf zijn Brandenburgse Concerten 300 jaar geleden cadeau aan de markgraaf van Brandenburg. In de concerten verkent hij de mogelijkheden van de instrumenten, zowel solistisch als in ensemble. Elk van de zes concerten is anders qua lengte, instrumentatie, structuur, stijl en techniek. De uitkomst is een feest van vormen en kleuren.

De Rotterdam Chamber Music Society is een samenwerkingsverband van jonge muzikale talenten en professionele musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. RCMS organiseert laagdrempelige en gratis toegankelijke concerten op „hoog artistiek niveau”.

RCMS geeft inmiddels tien jaar kamermuziekconcerten in de Bergsingelkerk. Sinds vijf jaar worden alle programma’s ook uitgevoerd in de Oude Kerk in Charlois.

Meer informatie:rotterdamchambermusicsociety.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer