Binnenland
10 jaar cel voor man die kermisexploitant doodstak in Best

DEN BOSCH (ANP) De rechtbank in Den Bosch heeft maandag een celstraf van tien jaar opgelegd aan de 56-jarige Albert K. voor een dodelijke steekpartij in Best op 27 oktober 2022. De bekende Eindhovense kermisexploitant Ad Bierens (63) kwam daarbij om het leven.

K. was net opa geworden. Dat werd die avond gevierd in een café in Best, waarbij veel gedronken werd. Later die avond werd de Eindhovense Bierens zwaargewond aangetroffen op de Koningin Julianaweg-Zuid. Hij werd gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke.

De directe aanleiding voor de fatale steekpartij zou een ruzie over geld zijn geweest, tussen K.‘s zoon Willy en diens zwager, Bierens’ stiefzoon. Tussen de twee ontstond een gevecht, waarbij de stiefzoon werd geraakt met een mes. K.’s zoon werd in maart door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot twee jaar celstraf voor poging tot doodslag.

Na het eerste incident ontstond ook een vechtpartij tussen de 56-jarige K. en Bierens, waarbij over en weer geslagen en geduwd werd. Dat werd door camera’s vastgelegd. „Ik steek u kapot”, zou K. hebben gezegd, waarna hij volgens het OM twaalf keer met een mes op het slachtoffer in stak. Dat viel neer en stond niet meer op.

Volgens de rechtbank is op de beelden niet te zien dat K. de fatale steekwond toebracht en is het wapen niet aangetroffen. Toch vindt ze doodslag met een scherp voorwerp bewezen. Er zou namelijk niet te zien zijn dat iemand anders vergelijkbare steekbewegingen maakt.

„Ik vind het gruwelijk erg, maar ik weet niet wat er gebeurd is”, verklaarde de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Hij vertelde dat hij zich alleen nog kon herinneren dat hij zelf een kopstoot kreeg. De rechtbank gelooft dat niet en noemde het een „zeer laffe daad”. Na de steekpartij stapte K. direct in de auto, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer