Binnenland
Ook in Duitsland ophef over Talibanfunctionaris op Kuipers-foto

Ook in Duitsland is er ophef over de topfunctionaris van het radicaalislamitische Afghaanse Talibanregime, die met de Nederlandse demissionair zorgminister Ernst Kuipers op de foto ging. De man hield in een moskee in het Duitse Keulen een toespraak, en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser veroordeelt dat als volstrekt onacceptabel.

Volgens Duitse media is de Talibanfunctionaris het land binnengekomen met een zogenoemd Schengenvisum dat door Nederland is afgegeven. Abdul Bari Omar, die hoofd is van de Afghaanse Voedsel- en Medicijnautoriteit, nam deel aan een conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van 6 tot 8 november in Den Haag. Hoewel Omar niet op een sanctielijst staat, had hij geen visum mogen krijgen, aldus een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Duitse zender WDR.

Zorgminister Kuipers (D66) ging tijdens de WHO-conferentie op de foto met de Talibanfunctionaris. Hij noemt dat nu een fout en zegt het te betreuren. Er loopt een onderzoek naar hoe de man op de conferentie aanwezig kon zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer