Binnenland
Hoogheemraadschap sluit preventief een sluis om storm

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft woensdagmiddag preventief de Broekerhavensluis bij Enkhuizen gesloten om donderdag eventuele wateroverlast door storm Ciarán te voorkomen. Ciarán is een zuiderstorm, die haaks op het stukje Markermeerkust tussen Hoorn en Enkhuizen komt te staan, aldus een woordvoerder van het schap.

Het is woensdag onduidelijk hoe hard het donderdag precies gaat waaien, aldus het schap. Als de windkracht blijft zoals de waterbeheerders nu verwachten, was sluiting van de sluis waarschijnlijk niet nodig. Maar als het nog harder gaat waaien, stuwt het water in het Markermeer hoger op en zou er wateroverlast in huizen in de buurt van de Broekerhavensluis kunnen ontstaan. Sluiting van andere sluizen zoals de Sassluis in Enkhuizen was woensdag nog niet nodig.

Omdat Ciarán een zuiderstorm is, valt het effect op de waterstanden in Nederland en aan de kust waarschijnlijk mee, denkt Rijkswaterstaat. Het gebied tussen Hoorn en Enkhuizen is een van de weinige stukjes Nederlandse kust die precies in de windrichting liggen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer