Binnenland
Grote brand in zadenhandel in Moerkapelle, huizen ontruimd

In een zadenhandel in het Zuid-Hollandse Moerkapelle is in de nacht van donderdag op vrijdag even na middernacht brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om het vuur in de loods aan de Bredeweg te blussen. Drie woningen in de buurt van het bedrijf zijn uit voorzorg ontruimd, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Hoeveel mensen hun huizen hebben moeten verlaten is nog onduidelijk. Een brandweerman is lichtgewond geraakt nadat hij ongelukkig ten val kwam en is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de brand komt veel rook vrij. Reden voor de veiligheidsregio om een NL-Alert te verspreiden. Omwonenden in de omgeving van Moerkapelle en Boskoop die last hebben van de rook worden opgeroepen deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Ten tijde van het uitbreken van de brand was niemand aanwezig in de loods.

De woordvoerder laat rond 02.40 uur weten dat de rook inmiddels flink is afgenomen en de brand niet is overgeslagen richting omliggende gebouwen. Er wordt een kraan ingezet om het pand, dat als verloren beschouwd kan worden, uit elkaar te trekken om beter bij de brandhaard te komen. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met blussen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer