Binnenland
Rechtbank doet uitspraak in zaak doodgestoken snackbarhouder

De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak die draait om het doodsteken van een 39-jarige snackbareigenaar in Den Haag. De verdachten zijn minderjarig, waarbij de jongste verdachte van 15 de man zou hebben neergestoken.

De drie tieners zouden de man en zijn echtgenote volgens de officier van justitie eind januari op het Doctor H.E. van Geldererf in het Haagse stadsdeel Loosduinen hebben belaagd. Daarbij zijn de man en de vrouw volgens het Openbaar Ministerie geslagen en geschopt en werd de man gestoken in de borst en tweemaal in zijn rug. Hij overleed in het ziekenhuis.

Tegen het 15-jarige meisje dat zou hebben gestoken heeft het OM twaalf maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. Dat is de maximale straf voor haar jonge leeftijd.

Dat haar broer (17) wist dat ze een mes bij zich had, is volgens de aanklager niet vast komen te staan. Tegen hem is tien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist voor openlijk geweld en mede voor een andere zaak over vier diefstallen van telefoons.

De derde verdachte is een meisje van 17. Tegen haar is veertien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist voor openlijke geweldpleging. Het OM verdenkt haar ook van het neersteken van een ex van haar moeder in september 2022. Haar advocaat Sander Rens heeft goede hoop dat de rechtbank haar vrij zal spreken van het medeplegen van doodslag in de zaak rond de snackbareigenaar. Rens geeft daarbij aan: „Haar wordt daarvoor geen enkel verwijt meer gemaakt. Het Openbaar Ministerie heeft nota bene zelf in die zaak ook om vrijspraak gevraagd. Het is heel jammer dat het OM deze zware verdenking tegen mijn cliënt niet eerder heeft laten varen, omdat nu lange tijd het beeld is blijven hangen dat zij medeverantwoordelijk is voor de steekpartij. Mijn cliënt vindt het ook vreselijk wat er gebeurd is. Zij heeft dit nooit en te nimmer gewild en voorzien en hoopt op gerechtigheid.”

De dood van de snackbarhouder zorgde voor veel beroering in de buurt. Zo liepen honderden mensen een stille tocht en werd ook een inzamelingsactie voor het gezin van de snackbareigenaar gestart. Hiermee is meer dan 110.000 euro opgehaald.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer