Binnenland
Politie krijgt tachtig tips over schietpartijen Rotterdam

De politie heeft tot nu toe rond de tachtig tips binnengekregen over de schietpartijen in Rotterdam donderdag waarbij drie mensen om het leven kwamen. Om wat voor tips het gaat en of ze bruikbaar zijn, zegt de politie niet.

Een woordvoerster van de politie geeft aan dat veel nog in onderzoek is. Ze laat weten dat er sectie is verricht op de lichamen van de slachtoffers en dat de lichamen inmiddels zijn vrijgegeven. Sectie is standaard als iemand door een misdrijf om het leven is gekomen.

De 32-jarige Fouad L. wordt verdacht van het doodschieten van een 39-jarige buurvrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige docent van het Erasmus MC. Hij zit vast en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Maandag meldde het AD dat L. vorige maand zijn huis aan het Heiman Dullaertplein uit moest vanwege een huurachterstand. Volgens de politie is het nooit tot een uitzetting gekomen.

De politie zegt verder te onderzoeken of ze bekend was met het gewelddadige gedrag van de geneeskundestudent en of hij extra in de gaten werd gehouden. Het Openbaar Ministerie uitte in mei in een brief aan het Erasmus MC zijn twijfels of L., die eerder is veroordeeld voor dierenmishandeling, wel geschikt was om arts te worden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer