Kerk & religie
Jaarverslag HJW: Door solidariteitskas kan ook in kleine gemeenten jeugdwerk floreren

Het Hervormd JeugdWerk (HJW) heeft in 2022 27 gemeenten van materialen kunnen voorzien. Voor kleinere gemeentes zijn er geen financiële drempels meer om gebruik te maken van het advies van het HJW.

Redactie kerk
Ds. J.A. van den Berg, bestuursvoorzitter van het HJW, tijdens een kerkenradenoverleg afgelopen juni. beeld Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC)
Ds. J.A. van den Berg, bestuursvoorzitter van het HJW, tijdens een kerkenradenoverleg afgelopen juni. beeld Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC)

Dat staat in het vorige week gepubliceerde jaarverslag van het HJW. Het aantal toerustingsaanvragen voor kerkenraden, leiddinggevenden en jongeren nam in het afgelopen jaar „fors toe, ook dankzij het werk vanuit de solidariteitskas”, aldus het jaarverslag. Door gebruik te maken van de solidariteitskas kan sinds 2022 het kinder- en jeugdwerk „in iedere gemeente floreren” omdat er daardoor ook voor kleine gemeenten geen financiële drempels meer zijn om gebruik te maken van professioneel advies vanuit het HJW, zo staat in het jaarverslag te lezen.

In 2022 gingen de eerste gemeenten door de ”HJW-gemeentescan”. Op basis van de gekregen inzichten biedt het HJW ondersteuning in het lokale kinder- en jeugdwerk.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer