Cultuur & boeken
Geïnspireerd door Monet de schepping schilderen

Hennie de Zwart houdt van de schoonheid en de rust van het Hollandse landschap. „De omgeving waarin je bent geboren wordt je lievelingslandschap”, geeft ze aan. Als christen wil ze ook graag haar bewondering voor de schepping tot uitdrukking brengen. Ze laat zich daarbij inspireren door impressionisten als Monet en Sisley.

beeld Hennie de Zwart
beeld Hennie de Zwart

Veel aandacht besteedt ze aan het ambachtelijke van het schilderen. In haar jonge jaren maakte ze meer expressionistisch werk, met veel emotie geschilderd en vaak met een apocalyptische insteek. „De eindtijd en de beelden uit Openbaring hielden me toen al sterk bezig. Maar ook nu merk je aan alles dat er een geestelijk gevecht gaande is en dat de wereld in een vrije val verkeert.”

Hennie de Zwart

Hennie de Zwart werd in 1946 geboren in Leerdam. Al in haar hbs-tijd tekende en schilderde ze graag, maar een opleiding aan de kunstacademie was toen voor haar geen optie. Van 2004 tot 2018 volgde ze lessen op de schilderschool Anthonius Kouwenberg in Zwijndrecht. Ze schildert vooral landschappen, portretten en 
bloemstillevens.

> hzschilderijen.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer