Binnenland
Broodje ei eten bij ”hoeksteen van de bouw”

Onno Wielemaker (43) rijdt een rondje Walcheren op een vier jaar oude Volvo FM 420. De chauffeur van Raab Karcher toont ook zijn hobbytruck, een Kraz 255 B.

Onno met zijn monstertruck (l.) en de Volvo (r.). beeld Sjaak van de Groep
Onno met zijn monstertruck (l.) en de Volvo (r.). beeld Sjaak van de Groep

Onno rijdt stapvoets met zijn rode hobbytruck Kraz 255 B uit de jaren zeventig over een boerenterrein in Grijpskerke. Hij wil de monstertruck stallen in een boerenschuur. Hij parkeert zijn truck naast zijn ‘werkpaard’, een Volvo FM 420. „Oud en nieuw op de foto”, lacht hij.

Onno parkeert de rode koets na het fotomoment in de schuur. We koersen op de Volvo binnendoor terug naar Middelburg, om precies te zijn naar Onno’s werkgever, bouwmaterialenleverancier Raab Karcher. Het bedrijf noemt zich ”hoeksteen van de bouw”.

In de keuken van het magazijn biedt baliemedewerker Jan Dingemanse ons een broodje ei aan. Daar zeggen we geen nee tegen. We moeten toch pauzeren. „We hebben vandaag een demonstratie van een product”, zegt Jan terwijl hij een ei breekt op de pan. „We eten dan een broodje of een pannenkoek met onze relaties.” De uitsmijter ham-kaas smaakt verrukkelijk.

Dakpannen

Raab Karcher levert 150.000 bouwmaterialen, vertelt Jan: van tegels tot isolatiemateriaal en dakpannen. Na de lunch laadt Onno zijn motorwagen en aanhanger vol met van alles wat: een big bag met metselzand, een deur, een pallet tegellijm.

We koersen in de richting van de kust naar Aagtekerke, een klein dorp met een paar kerken en een molen. Onno parkeert zijn truck voor een firma. Daar lost hij handmatig een deur van 25 kilo. Hij springt in zijn cabine, rijdt een meter of dertig achteruit en koppelt zijn aanhanger af op een industrieterreintje.

Sjaak van de Groep rijdt mee met diverse vrachtwagenchauffeurs door Nederland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Achterkrant

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer