Binnenland
Veiligheidsregio’s: let goed op, druk op ambulance is groot

Medewerkers van ambulances hebben het vrijdag heel druk met mensen die gewond raken door valpartijen als gevolg van de gladheid. De Veiligheidsregio’s Kennemerland en Zaanstreek-Waterland roepen mensen daarom op om voorzichtig te zijn. De oproep wordt ook verspreid door de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

„Hierbij het dringende advies om op te letten met de fiets. Kleine straatjes en gladde stoepen vormen een risico om te vallen. Let goed op als u naar buiten gaat”, melden de Noord-Hollandse veiligheidsregio’s.

De veiligheidsregio Hollands Midden waarschuwt ook dat de ambulancedienst het druk heeft door de gladde wegen. „Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen de weg op indien nodig. Bel 112 alleen bij noodgevallen”, adviseert de dienst, die verantwoordelijk is voor de hulpdiensten in Leiden, Gouda en omstreken.

De veiligheidsregio Zeeland zegt eveneens dat het „als gevolg van de gladheid enorm druk is bij de ambulancedienst en spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Het gevaar gladheid is niet geweken, blijf thuis als je niet weg moet.” Volgens de regio zijn extra mensen ingezet bij de ambulancediensten. De wachtkamer van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes zit vol en daarom kunnen patiënten naar Terneuzen worden gebracht.

Ook de brandweer Haaglanden waarschuwt dat fietspaden en stoepen verraderlijk glad kunnen zijn. „Wij adviseren u om thuis te blijven, als het niet noodzakelijk is om de weg op te gaan. Moet u toch van huis, wees dan extra voorzichtig.” De veiligheidsregio IJsselland deelt een waarschuwing van de gemeente Steenwijkerland. Die raadt mensen af het natuurijs op te gaan. Het ijs is op veel plekken veel te dun en schaatsen kan levensgevaarlijk zijn, omdat hulp niet in de buurt is, aldus de gemeente.

In het hele land geldt code geel vanwege gladheid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer