Binnenland
Bewoners mogen door asbest getroffen wijk Zevenbergen weer in

Bewoners van de wijk Bosselaar Zuid in het Brabantse Zevenbergen mogen de wijk weer in. In de nacht van donderdag op vrijdag werd de wijk afgesloten om verspreiding van asbest te voorkomen. De asbest kwam vrij nadat donderdag brand had gewoed in vier loodsen aan de Allensweg. Zo’n 350 huishoudens zijn daardoor getroffen. De gemeente adviseert bewoners dringend om binnen te blijven.

De politie laat weten dat er een onderzoek loopt naar de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen. De politie houdt rekening met het scenario van brandstichting, maar kan er nog niet meer over zeggen, laat een woordvoerder weten. Mensen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Huizersdijk worden opgeroepen zich te melden.

De gemeente is nog steeds bezig met een schoonmaakactie in de wijk. Ook komt er een wasstraat aan de Zuidrand om voertuigen schoon te maken. Uit metingen moet blijken of de hoeveelheid asbest die is vrijgekomen bij de brand schadelijk is.

De getroffen bewoners krijgen het advies zelf niks schoon te maken rond het huis en vervoermiddelen zoals een auto of fiets niet te gebruiken. Ook wordt bewoners geadviseerd om hun hond zo kort mogelijk uit te laten en de poten af te vegen met een natte doek.

Het is niet bekend hoe lang het schoonmaken van de wijk nog duurt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer