Binnenland
Spoedeisende hulp heeft het vrij rustig met gladheid

Door de spiegelgladde stoepen en straten zijn tal van mensen donderdag in een ziekenhuis beland. Maar de afdelingen voor spoedeisende hulp (SEH) konden de toestroom aan, laten ze weten.

Het HagaZiekenhuis in Den Haag had het donderdag wel druk. In de nacht van woensdag op donderdag kwamen daar vier mensen binnen met verwondingen door de gladheid, donderdagochtend een stuk of vijftien. „Dat zien we vooral aan patiënten die binnenkomen door een val op het hoofd of met een botbreuk door een glijpartij”, aldus een woordvoerder.

Het ziekenhuis Reinier de Graaf in Delft had het naar eigen zeggen drukker dan normaal. „Zo’n acht mensen bezochten na een valpartij onze SEH. Zij werden behandeld aan hoofdletsel of pols-, enkel- en heupfracturen.” Het ziekenhuis bereidt zich voor op een druk weekeinde. Dan gaan mogelijk meer mensen schaatsen, en dat kan leiden tot meer valpartijen. Het ziekenhuis zet meer mensen in op de spoedeisende hulp en ook meer mensen die gipsverbanden kunnen aanbrengen.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft „totaal geen last gehad van de gevolgen van gladheid”. Ook het Universitair Medisch Centrum Utrecht had „geen extreme drukte, de gladheid viel niet op als oorzaak”. Bij de spoedeisende hulp van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar hebben zich „nog niet veel patiënten gemeld als gevolg van de gladheid” en ook het Amphia in Breda zegt dat er „geen extra patiënten zijn binnengekomen vanwege de gladheid”. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en omstreken laat weten ook geen patiënten op de spoedeisende hulp te hebben gezien „die door de gladheid letsels hadden opgelopen”.

Bij het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten zijn afgelopen dagen een paar mensen binnengekomen met kwetsuren als botbreuken na een val op het ijs. Het Martini Ziekenhuis in Groningen zag afgelopen zondag volgens een woordvoerster „een enkeling” binnenkomen met letsel als gevolg van de onverwachte gladheid toen. Afgelopen dagen niet meer. Ook bij het Isala Ziekenhuis in Zwolle en het Radboudumc in Nijmegen hebben zich nog geen mensen gemeld met breuken of andere problemen door het winterse weer.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft geen mensen behandeld die slachtoffer zijn geworden van de gladheid. Het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes zag „slechts enkele slachtoffers” van de gladheid binnenkomen. Zij waren uitgegleden of kregen een auto-ongeluk door de gladheid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer