Kerk & religie
Hgk Bunschoten-Spakenburg kerkt voortaan in De Samenklank

De hersteld gereformeerde kerk (hgk) in Bunschoten-Spakenburg heeft een nieuw onderkomen in multifunctioneel centrum De Samenklank, aan de Bikkersweg 86 in Bunschoten-Spakenburg. Tot voor kort kwam de gemeente samen in de Vaartkerk in Eemdijk.

Redactie kerk
beeld hersteld gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg
beeld hersteld gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg

De jonge kerkelijke gemeente nam zondag –4 september– het gebouw in gebruik door het houden van de eerste twee erediensten.

In de eerste dienst preekte ds. H. Sj. Wiersma over Psalm 148: „In samenklank met heel de schepping mogen wij de Heere loven.” Vooraf werd door ouderling Tim de Graaf de kanselbijbel binnengebracht. Daarna overhandigde hij de Bijbel voor in de kerk aan zijn kleinzoon. De Graaf: „God staat centraal in ons leven. Hij spreekt ons aan met Zijn Woord. Met het symbolische gebaar van het overhandigen van de kanselbijbel benadrukken we dat we het Woord van God willen doorgeven aan volgende generaties.”

Voorzitter van de commissie van beheer Peter Korlaar zegt: „Het was fijn dat we in onze eerste twee jaar van de Vaartkerk op Eemdijk gebruik konden maken, waar we een goede tijd hebben gehad. Maar de afstand van het dorp en de tijden van de erediensten gaven ook beperkingen. Onze gemeente heeft nu ruim 200 leden en groeit nog altijd, daarom zijn we blij en dankbaar met dit nieuwe onderkomen. En het is fijn dat het in Bunschoten zelf is. We merken dat al gelijk aan –nieuwe– gasten die de diensten op deze eerste zondag bezochten.”

De hersteld gereformeerde kerk houdt op zondag twee diensten: om 9.30 uur en 16.30 uur. Ook de overige kerkelijke activiteiten, zoals catechisatie en verenigingen, vinden in De Samenklank plaats.

Ontstaan

Ds. Wiersma werd begin 2020 losgemaakt van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Spakenburg-Noord, vanwege „zijn verzet tegen de onschriftuurlijke koers” van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV). Aanvankelijk bestonden er plannen om door te gaan als een dolerende gemeente binnen de GKV. In maart 2020 ontstond er een zelfstandige gemeente, eerst met de naam voortgezette gereformeerde kerk vrijgemaakt, later veranderd in hersteld gereformeerde kerk Bunschoten-Spakenburg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer