Binnenland
Dode bij schietincident Rijswijk is vrouw uit die plaats

Het dodelijke slachtoffer bij een schietincident dat vrijdag plaatsvond in Rijswijk is een 38-jarige vrouw uit de Zuid-Hollandse gemeente. De verdachte die kort na de schietpartij werd aangehouden is een 57-jarige man, eveneens uit Rijswijk. Dat meldt de politie.

ANP

Het schietincident vond rond 17.45 uur plaats aan de Galjoenstraat. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen in een portiek in die straat, maar overleed ter plaatse. De man werd in een woning in dezelfde straat aangehouden. Hij zit vast en wordt later verhoord.

Volgens Omroep West heeft de zoon van het slachtoffer het schietincident zien gebeuren. Ook meldt de omroep dat de verdachte volgens buurtbewoners de buurman is van het slachtoffer.

„Afschuwelijk dat een inwoonster in onze gemeente op klaarlichte dag om het leven is gekomen als gevolg van een schietpartij”, aldus de Rijswijkse burgemeester Huri Sahin op X.

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die de schietpartij zagen gebeuren, kunnen terecht bij Slachtofferhulp.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer