2015: Abraham Keita (17) uit Liberia, voor zijn strijd om misdrijven gericht tegen kinderen aan te pakken. Zo maakte hij zich als lid van het Liberiaans kinderparlement sterk voor wetgeving ter bescherming van kinderen. Liberia was in 2012 een van de eerste Afrikaanse landen die een dergelijke wet invoerde.
2014: Neha Gupta (18) uit de Verenigde Staten, omdat ze tienduizenden weeskinderen in India en de Verenigde Staten helpt. Haar stichting Empower Orphans heeft ruim een miljoen dollar ingezameld waarmee onder meer bibliotheken en computerlokalen werden opgezet voor kinderen.
2013: Malala Yousafzai uit Pakistan (toen 16), omdat ze zich met gevaar voor eigen leven inzet voor de toegang van meisjes tot onderwijs. Malala werd door de Taliban in Pakistan in haar hoofd geschoten. Dit jaar krijgt ze de Nobelprijs voor de Vrede.
2012: Kesz (toen 13) in de Filipijnen, omdat hij zich inzet voor de rechten van straatkinderen in zijn land.
2011: Michaela Mycroft (toen 17) uit Zuid-Afrika, voor haar inzet voor de rechten van gehandicapte kinderen in haar land.
2010: Francia Simon (toen 16) uit de Dominicaanse Republiek, omdat ze zich inzet voor de officiële registratie van kinderen zonder geboortebewijs in haar land. Alleen met zo’n registratie krijgen de kinderen recht op gezondheidszorg en onderwijs.
2009: Baruani (toen 16) uit de Dominicaanse Republiek, die in zijn radioprogramma praat over problemen waarmee vluchtelingenkinderen als hij kampen.
2008: Mayra Avellar Neves (toen 17) uit Brazilië, voor haar voortdurende strijd tegen geweld in sloppenwijken. Daardoor komen elk jaar duizenden kinderen om het leven.
2007: Thandiwe Chama (toen 16) uit Zambia, die zich inzet voor de rechten van kinderen in haar land, vooral het recht op onderwijs. Toen ze pas 8 jaar oud was, werd haar school gesloten. Daarop leidde ze een protestmars om onderwijs af te dwingen, waarna ze met alle zestig kinderen uit haar dorp op een andere school terecht konden.
2006: Om Prakash Gurjar (toen 14) uit India, voor zijn werk tegen kinderarbeid en het bevrijden van kindslaven in India.
2005: Postuum toegekend aan Nkosi Johnson uit Zuid-Afrika, voor zijn werk om kinderen met hiv en aids een menswaardiger bestaan te bieden. Nkosi stierf in 2001 op twaalfjarige leeftijd aan aids. Hij werd wereldberoemd toen hij in 2000 zijn verhaal over zijn ziekte vertelde op de internationale aidsconferentie in het Zuid-Afrikaanse Durban.