Binnenlandonrust Urk
Burgemeester: Kleine groep jongeren drukt schandestempel op Urk

Een kleine groep van zo’n honderd jongeren drukt een „schandestempel” op Urk door „nare ellende” te veroorzaken. Die groep relschoppers bestaat hoofdzakelijk uit 13- en 14-jarigen.

ANP
Burgemeester Cees van den Bos van Urk. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN
Burgemeester Cees van den Bos van Urk. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN

Dat zegt burgemeester Cees van den Bos van Urk maandag in een verklaring over de rellen en de onrust die zaterdagavond in het dorp ontstonden.

Van den Bos vindt „dat het niet zo kan zijn dat Urkers het imago van het mooie dorp laten kapen”. De burgemeester benadrukt dat de onrust op Urk telkens wordt veroorzaakt door een kleine groep jongeren, terwijl het merendeel van de 11.000 jonge inwoners van het dorp er niets mee te maken heeft. Hij hoopt dat jongeren elkaar gaan aanspreken, blijkt uit zijn reactie.

Volgens Van den Bos stak de rellende groep onder andere vuurwerk af op een auto van toezichthouders. Agenten werden bekogeld met bierflessen en zwaar vuurwerk. De toon van de groep was erg agressief, aldus de burgemeester.

Van den Bos vindt dat Urk zelf orde op zaken moet stellen. „Laten we dit als Urkers met elkaar aanpakken. Hiervoor moeten we toch geen politie nodig hebben”, stelt hij. Het is op Urk tegen het einde van het jaar regelmatig onrustig.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer