Buitenland
Bosbrand in het zuidwesten van Turkije is onder controle

De bosbrand die woensdag uitbrak in het zuidwesten van Turkije is onder controle. Meer dan 3500 mensen moesten geëvacueerd worden om aan de brand te ontkomen. Volgens de minister van Bosbouw Vahit Kirisci moesten ze 450 huizen achterlaten op het schiereiland Datca aan de Egeïsche kust, waar ook veel toeristen verblijven. Wanneer iedereen weer terug kan, is nog niet bekend.

ANP
Bosbrand op het schiereiland Datca aan de Egeïsche kust. beeld AFP, Adem Altan
Bosbrand op het schiereiland Datca aan de Egeïsche kust. beeld AFP, Adem Altan

De brand zou woensdag zijn ontstaan bij een elektriciteitshuisje. De vlammen besloegen een gebied van 728 hectare en bereikten zeventien huizen. Negentien mensen zijn gewond geraakt door het vuur en van hen lagen er donderdagmorgen nog negen in het ziekenhuis. De brandweer is nog bezig met blussen en heeft daarbij zeven vliegtuigen en veertien helikopters ingezet.

De afgelopen dagen en weken worden de landen rond de Middellandse Zee geteisterd door aanhoudende hitte en veel bosbranden. Ook de Egeïsche kust van Turkije is dit jaar al meermaals getroffen. In hetzelfde gebied woedde vorig jaar de grootste bosbrand sinds Turkije daar gegevens over bijhoudt. President Recep Tayyip Erdogan kreeg toen veel kritiek omdat Turkije onvoldoende voorbereid zou zijn op grote bosbranden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer