Kerk & religie
SEZ en NET Foundation werken samen op Cuba

NET Foundation en Spaanse Evangelische Zending (SEZ) werken samen rond de toerusting van voorgangers op Cuba.

Redactie kerk
De kerk van San Antonio de los Banos op Cuba. beeld EPA, Yander Zamora
De kerk van San Antonio de los Banos op Cuba. beeld EPA, Yander Zamora

Dat maakten de organisaties donderdagmorgen bekend. Ongeveer 200 Cubaanse theologiestudenten volgen het driejarige toerustingsprogramma van NET Foundation voor voorgangers. Spaanse Evangelische Zending (SEZ) faciliteert dit door automatiseringsmiddelen, zoals laptops en een beamer, te leveren, en de druk van lesmateriaal.

Op Cuba is theologische lectuur vrijwel nergens te koop. Internet is erg duur voor Cubanen en vaak niet beschikbaar, melden de organisaties. Twee Cubaanse predikanten meldden eerder aan SEZ dat ze zochten naar een goede lesmethode voor hun theologische school. Ds. Yaimel en ds. Lemuel zien het aanbod van NET als „een gebedsverhoring.” NET foundation biedt een basisopleiding voor voorgangers.

Raymond Warnaar, directeur NET, is blij met de samenwerking: „Door op Cuba samen te werken met de SEZ kunnen we nog meer voorgangers toerusten.” Elbert Verboom, Cubacoördinator bij de SEZ: „Er is voortdurend behoefte aan Bijbels gefundeerd onderwijs in Cuba, door de samenwerking met NET kunnen we meer bereiken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer