Recept: Krieltjes uit de oven
Elke keer voelt het weer alsof ik een kerstpakket krijg.
Het gaat zo: vroeg in de avond rijdt een busje onze oprit op. Even later zie ik iemand een paar keer voor het huis langs lopen, heen en weer. Dan gaat de bel. Door het raampje van de voordeur kan ik ze al zien staan: twee of drie bruine kartonnen dozen en wat papieren tasjes. Ik weet wat erin zit. En toch geniet ik ontzettend van het uitpakken.
Ik heb Crisp ontdekt, een bezorgdienst voor eten, net wat bijzonderder dan dat uit de supermarkt. Ik begon eraan omdat ik de veelgeprezen croissants wilde proeven (en ja, ze zijn lekker, maar je moet er wel iets voor doen: ze laten ontdooien én ze afbakken). Inmiddels heb ik meer favorieten. Chocopasta uit Friesland, worstenbroodjes, superlekkere satésaus. Brood van bakkers uit Rotterdam of Amsterdam. Wat ik daar graag af en toe zelf zou gaan halen maar waar natuurlijk nooit iets van komt. Ideaal dus voor zulke aankopen, deze thuisbezorger.
Dat we sinds kort regelmatig krieltjes eten, is ook te danken aan mijn nieuwe liefde. Ik kwam zelden verder dan de voorgekookte balletjes uit de koeling. Die je altijd net niet gaar krijgt in de koekenpan. Nu bestelde ik verse. Ik kookte ze heel even en bakte ze in de oven. Veel makkelijker. En veel lekkerder. Laat dat busje maar weer snel langsrijden!
Tip: Liever geen knoflookmayonaise? Maak dan citroenmayonaise, dat is nog zomers ook. Doe daarvoor je favoriete mayonaise in een schaaltje. Druppel er citroensap naar smaak over, roer en proef. Maak het niet te zuur. Rasp er
vervolgens wat citroenschil boven en laat de smaken liefst een uur intrekken.