Politiekabortus
CU-jeugd schrapt passage over afschaffen abortus

Het politieke programma van PerspectieF, de politieke jongerentak van de ChristenUnie, moet geen zinsnede meer bevatten die stelt dat de vereniging het afschaffen van de abortuswet en de abortuspraktijk ambieert.

Redactie politiek
Protest bij abortuskliniek Houten. Archiefbeeld RD, Henk Visscher
Protest bij abortuskliniek Houten. Archiefbeeld RD, Henk Visscher

Een voorstel om deze passage, die dateert van maart, te schrappen, werd zaterdag tijdens een ledencongres in Delft aanvaard. Een kleine meerderheid van twintig CU-jongeren was voor; 13 stemden tegen. Het toevoegen van de zinsnede gebeurde destijds tegen het advies van het toenmalige bestuur in. Volgens oud-voorzitter Bina Chirino van PerspectieF betrof het een initiatief van „conservatievere” leden, zo stelde ze zaterdag in het Reformatorisch Dagblad.

Andere PerspectieF’ers waren het daarmee oneens. Zij maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid om het in maart vastgestelde programma meteen weer te wijzigen. In hun toelichting op het aangenomen wijzigingsvoorstel stellen de initiatiefnemers: „Deze tekstwijziging betekent niet dat we als leden elkaar volledig gevonden hebben op dit onderwerp. Maar met deze basishouding kunnen we wel verder met elkaar in gesprek gaan, bijvoorbeeld over de vraag of abortus algeheel moet worden afgeschaft of over welke maatregelen op de korte termijn wenselijk zouden zijn.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
PerspectieF

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer