Kerk & religie
Tearfund ziet inkomsten groeien

Tearfund zag haar inkomsten in 2021 opnieuw groeien.

Redactie kerk
Armoede in Somalië, beeld ANP, Arie Kievit
Armoede in Somalië, beeld ANP, Arie Kievit

Dat blijkt uit het jaarverslag van de internationale christelijke ontwikkelingsorganisatie. Directeur Minella van Bergeijk spreekt van een bijzonder resultaat in een bijzonder jaar. „We zijn zeer dankbaar voor de steun waardoor we weer meer mensen hebben kunnen bereiken via onze projecten. Ondanks de impact van corona op de maatschappij aanzienlijk was, heeft onze achterban omgezien naar de meest kwetsbare bevolking.”

De inkomsten uit particuliere donaties vallen ruim 270.000 hoger uit dan was begroot. In totaal ontving Tearfund in 2021 15,3 miljoen aan inkomsten, een toename van 3,2 miljoen ten opzichte van 2020.

Nagenoeg alle activiteiten in Nederland werden online aangeboden, zoals GroenGelovig en The Justice Conference. Met onder andere deze activiteiten „is er gebouwd aan bewustwording voor een rechtvaardig en duurzaam leven in eigen land.”

Op internationaal gebied waren er ongeveer 120 projecten, waarvan 40 gericht op noodhulp. De overige projecten waren gericht op structurele ontwikkeling zoals rampmanagement en ramppreventie, het aanpakken van de grondoorzaken van conflicten, levensonderhoud en bestaanszekerheid.

Tearfund werkt in haar projecten voornamelijk via kerken en/of andere religieuze actoren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer