Buitenland
Tientallen gewonden na tornado in West-Duitse stad Paderborn

De West-Duitse stad Paderborn is vrijdag getroffen door een tornado, waarbij volgens de brandweer 38 mensen gewond zijn geraakt. Tien van hen zijn er ernstig aan toe, meldt de politie, die sprak van „chaos” in de stad. Een slachtoffer zou vechten voor zijn leven.

ANP

De windhoos veroorzaakte ook aanzienlijke materiële schade in de stad, die in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt. De politie schat die in op „enkele miljoenen euro’s”. Verschillende woningen zijn beschadigd en bomen zijn omgevallen. Op sociale media zijn beelden te zien van hoe de tornado bomen omgooit en delen van gebouwen afrukt. Andere foto’s uit de omgeving tonen auto’s die op hun kop liggen.

In de naburige deelstaat Rijnland-Palts kwam een 38-jarige man om het leven nadat hij werd geëlektrocuteerd toen hij zijn ondergelopen kelder binnenging en op zijn hoofd viel, heeft de politie in de stad Koblenz bekendgemaakt. In het westen van het land raakte het treinverkeer ontregeld en de autoriteiten riepen mensen op binnen te blijven.

Ook de stad Lippstadt, die ongeveer 30 kilometer ten westen van Paderborn ligt, is volgens de brandweer waarschijnlijk getroffen door een tornado. Niemand raakte daar gewond. Wel werd de toren van de kerk van de stad door de harde wind verwoest. 120 bezoekers van het zwembad kwamen tijdelijk vast te zitten omdat omgevallen bomen de toegang blokkeerden. De brandweer heeft hen bevrijd.

In de zuidelijke deelstaat Beieren raakten veertien mensen gewond toen het dak van hun gebouw instortte. Twee van hen, een vrouw en een kind, zijn er slecht aan toe.

De Duitse weerdiensten hadden voor vrijdag een stormwaarschuwing afgegeven en op sommige plekken windstoten tot 130 kilometer per uur voorspeld. Het noodweer trof eerst het westen van het land en trekt weg naar het oosten. Het slechte weer is volgens meteorologen veroorzaakt door abnormaal hoge temperaturen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer