Elon Musk overweegt direct naar aandeelhouders Twitter te stappen
Elon Musk heeft voor 46,5 miljard dollar aan toezeggingen van financiering binnen voor het kopen van Twitter. De Tesla-baas kondigde al aan dat hij de berichtendienst wil inlijven. Omdat het bestuur van Twitter nog steeds geen reactie heeft gegeven, overweegt de rijkste man ter wereld nu om zich bij zijn overnamepoging rechtstreeks tot de overige aandeelhouders te richten. Dat laatste zou neerkomen op een vijandige overname.
Een en ander staat in documenten die Musk heeft ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Musk gaf vorige week aan Twitter voor ruim 43 miljard dollar van de beurs te willen halen. Maar er ontstonden vrijwel direct twijfels of dit voor de bekende zakenman wel een haalbare kaart zou zijn, ook omdat het bod volgens critici te laag zou zijn. Later werd duidelijk dat Musk al andere investeerders was gaan polsen om mee te doen met een overnamebod.
Vooral grote Amerikaanse banken zouden veel geld over hebben om mee te doen met een mogelijke deal. In de documenten wordt onder Morgan Stanley genoemd als grote geldschieter.
Onlangs gingen er nog geruchten dat Musk niet de enige was met interesse om Twitter te kopen. Ook investeringsmaatschappij Thoma Bravo zou de berichtendienst mogelijk wel willen hebben. Inmiddels meldt de krant New York Post op basis van ingewijden dat Musk met die investeerder aan het praten is om mee te doen met zijn eigen bod.
De directie van Twitter sprak zich nog niet uit over de plannen van Musk, die voor zijn overnamebod al ruim 9 procent van Twitter in handen had. Het bedrijf verklaarde alleen het bod zorgvuldig te overwegen. Om tijd te rekken werd ook een soort beschermingsconstructie opgetuigd, ook wel bekend als gifpil, die kan verhinderen dat het socialemediabedrijf zomaar ongevraagd wordt ingelijfd. Daarbij krijgen andere aandeelhouders de mogelijkheid om goedkoop aandelen bij te kopen als Musk op de beurs massaal aandelen opkoopt.