Kerk & religie
Ex-leden gkv Rijnsburg en gkv Katwijk richten hersteld gereformeerde kerk op

Enkele tientallen voormalige leden van de vrijgemaakt gereformeerde kerk (gkv) te Katwijk en de gkv te Rijnsburg hebben de hersteld gereformeerde kerk (hgk) Rijnsburg en omstreken opgericht.

Redactie kerk
Kerkgebouw van de gkv te Rijnsburg. beeld gkv Rijnsburg
Kerkgebouw van de gkv te Rijnsburg. beeld gkv Rijnsburg

Het organiserend comité meldde woensdag in een persbericht dat op 6 februari ongeveer veertig kerkleden afscheid hebben genomen van de gkv te Rijnsburg. Eerder al verlieten enkele leden de gkv te Katwijk.

De reden voor het vertrek is „de koers die de GKv de laatste jaren is gaan varen. Die koers blijkt onder andere uit de recente synodebesluiten en hoe de gkv in Katwijk en in Rijnsburg daarin meegaan. Inzake het openstellen van de ambten voor vrouwen gaan de synodebesluiten in tegen Schrift en belijdenis. De gkv-kerkenraden van Katwijk en Rijnsburg distantiëren zich niet van het anders gaan lezen van de Bijbel”, aldus het comité van de hgk Rijnsburg en omstreken.

Het comité belegt sinds enkele maanden op zondag twee samenkomsten in het gebouw van de ds. G. Voetiusschool te Katwijk aan zee. De gemeente telt nu circa vijftig leden. „Nagedacht wordt over het instellen van de ambten en het aansluiten bij een kerkverband.”

Het voornemen is aansluiting te vragen bij het nieuw te vormen kerkverband van de Gereformeerde Kerken (hersteld) (DGK) en de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN). „Wanneer dit op redelijke termijn nog niet kan, zal contact opgenomen worden met de DGK.”

Zowel DGK als GKN is ontstaan vanuit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer