Kerk & religie
PKN bemoedigt kerken vanwege coronacrisis

Alle kerkenraden en voorgangers in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hebben dinsdag van het synodebestuur een „bemoedigende” digitale brief gekregen vanwege de coronacrisis.

Redactie kerk
Veen. beeld RD, Anton Dommerholt
Veen. beeld RD, Anton Dommerholt

De kerk is dankbaar voor de „volharding en flexibiliteit” die kerkenraden en predikanten de afgelopen twee jaar getoond hebben. „Er is veel van ons allen gevraagd. Wat bijzonder dat ondanks alle beperkingen en zorgen zoveel mensen zich van harte hebben ingezet voor de kerk! Goddank!”

Preses ds. M. C. Batenburg en scriba dr. R. de Reuver schrijven namens het moderamen dat velen hebben ervaren hoeveel impact de coronacrisis heeft gehad op „het persoonlijk geloofsleven” en het samen kerk-zijn. „Niet op de gebruikelijke manier als gemeente kunnen samenkomen heeft een grote wissel getrokken. Het gemis van de gezamenlijke viering van de liturgie, de schraalheid in onderlinge ontmoetingen, ze hebben het geloofsleven onder zware druk gezet. Niet iedereen hield het vol – en we merkten allemaal hoezeer moedeloosheid op de loer lag.”

Ze vinden het belangrijk dat het gemeentewerk weer wordt opgestart. „De kerk leeft van de ontmoeting met God en met elkaar, rond het Woord en aan de tafel – liturgisch en diaconaal. Dat is fundamenteel voor het geloofsleven en het kerk-zijn. Daarom is het ook belangrijk om ontmoetingen in de kring van de gemeente weer fysiek gestalte te gaan geven. Geloof leeft van de ontmoeting!”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer