Kerk & religie
Fam. C. van der Knijff voor GZB uitgezonden naar Libanon

Vanuit de hervormde gemeente te Rotterdam-Zuid (Maranathakerk) is zondagochtend fam. C. van der Knijff uitgezonden om namens zendingsorganisatie GZB te werken in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Van onze verslaggever
Fam. Van der Knijff. beeld GZB
Fam. Van der Knijff. beeld GZB

Tijdens de dienst werd dr. C. van der Knijff bevestigd als predikant. De bevestigingsdienst werd geleid door dr. P. J. Visser, predikant van de Maranathakerk. Hij sprak over Lukas 2:25-33 met als thema ”Kijken met Gods ogen”. Aan de handoplegging namen deel, naast de bevestiger, ds. J. A. W. Verhoeven uit Krimpen aan den IJssel en prof. dr. G. van den Brink uit Woerden.

Het tweede gedeelte van de dienst, waarin de uitzending naar Libanon plaatsvond, werd geleid door ds. W. C. Polinder namens de GZB. Aan de handoplegging bij de uitzending namen deel dr. Visser en ds. S. J. van der Vlies namens de wijkgemeente, ouderling J. Boot namens de kerkenraad en ds. Polinder namens de GZB.

Toespraken waren er van Arie van der Poel namens de GZB, door leden van het thuisfrontteam en door dr. Van der Knijff.

Dr. Van der Knijff zal gaan werken als theologisch docent aan de predikantsopleiding van het Arab Baptist Theological Seminary. Zijn vrouw gaat als jeugdarts aan de slag in het Howard Karagheusian Primary Healthcare Center. Het echtpaar heeft drie kinderen.

Vanwege de geldende lockdown in zowel Nederland als Libanon is het vertrek, dat deze week gepland stond, uitgesteld. Een nieuwe vertrekdatum is nog onbekend.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer