Buitenland
Dertien aanklachten in proces over kindermisbruik

Vier vrouwen en negen mannen uit Saarbrücken moeten zich wegens moord, ernstig seksueel misbruik en medeplichtigheid aan deze misdrijven verantwoorden in de zaak rond de verdwijning van het vijfjarige Duitse jongetje Pascal, drie jaar geleden. De Duitse aanklager heeft de aanklachten maandag bekendgemaakt in de aanloop naar de rechtzaak die later dit jaar moet beginnen.

ANP/DPA

De verdachten, 37 tot 62 jaar oud, waren allen bezoekers van de kroeg Tosa–Klause. Zij zouden het jongetje in een ruimte in het café zo vaak hebben misbruikt tot hij aan de mishandelingen stierf. Het lijkje van de op 30 september 2001 verdwenen jongen is nooit gevonden.

Uit de aanklacht blijkt dat de justitie de voornamelijk alleenstaande en werkloze verdachten ervan beschuldigt het lijkje van de jongen in een plastic zak te hebben verpakt en die in een kiezelgroeve te hebben begraven.

De hoofdverdachte is de 51–jarige kroegbazin. Zij zou Pascal en andere kinderen tegen betaling van 20 mark (ruim 10 euro) ter beschikking hebben gesteld aan bezoekers.

Tijdens het proces moeten meer dan honderd getuigen worden gehoord.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer