Muziek
Vijfde mannenpsalmzangavond in Katwijk

Op vrijdag 4 november zullen de kerkdeuren van de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee weer opengaan voor de traditionele mannenpsalmzangavond.

Redactie muziek
Een mannenpsalmzangavond in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan Zee. beeld Stichting Mannenzang Katwijk
Een mannenpsalmzangavond in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan Zee. beeld Stichting Mannenzang Katwijk

Er staan bekende en minder bekende psalmen op het programma, die niet-ritmisch worden gezongen. Het thema voor de vijfde editie van de mannenpsalmzangavond is ”Looft den HEER’, want Hij is goed”.

De Stichting Mannenzang Katwijk heeft zich tot doel gesteld alle 150 psalmen op deze wijze te zingen en op cd vast te leggen. Bij voldoende belangstelling (tenminste honderd aanmeldingen) wordt een aantal psalmen met bovenstem gezongen. Zangers kunnen zich hiervoor aanmelden op www.mannenzangkatwijk.nl. Het instuderen van de bovenstempartij vindt in de middag voorafgaand aan de zangavond plaats vanaf halfvijf.

Organist Jaap van Rijn begeleidt de zangers. Dirigent is Bert Noteboom. Ds. P. den Ouden, predikant van de hersteld hervormde gemeente in Katwijk aan Zee, heeft de leiding van de avond en neemt de verbindende teksten tussen de psalmen voor zijn rekening.

De zangavond op 4 november in de Nieuwe Kerk begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur zingen de mannen in.

Meer informatie: www.mannenzangkatwijk.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer