Kerk & religie
EuCRC in 2018 bijeen in Schotland

DE GLIND. De Europese Conferentie van Gereformeerde Kerken (EuCRC) komt in 2018 in Schotland bijeen. De exacte plaats is nog niet bekend.

Redactie kerk

De EuCRC, die tot vrijdag in 
De Glind werd gehouden, verwijst in haar slotverklaring naar de vluchtelingencrisis in Europa. Die ziet ze als een crisis en als uit­daging. „Het was niet mogelijk voor gereformeerde kerken om zendelingen uit te zenden naar Saudi-Arabië, Afghanistan en Iran, maar God heeft deze mensen nu naar ons gezonden. Veel moslims die gekomen zijn, zijn bekeerd en christen geworden.”

De voorzitter van de vergadering, drs. Jos Colijn, zei desgevraagd dat de discussie over kinderen aan het avondmaal, naar aanleiding van de lezing woensdag van William Schweitzer, een verrassend hoogte­punt was. De spreker verwierp in zijn lezing fel de kindercommunie, maar benadrukte in het daaropvolgende debat hierover de noodzaak om niet met het afleggen van geloofs­belijdenis te wachten tot het achttiende of twintigste levensjaar. „Zo worden jongeren in een vroeger stadium geïntegreerd in de kerk”, aldus de slot­verklaring.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer