Buitenland
Duitsland herdenkt slachtoffers Germanwings (fotoserie)

In de Dom van Keulen zijn vrijdag de slachtoffers herdacht van de ramp met het vliegtuig van Germanwings, dat hoogstwaarschijnlijk door toedoen van de copiloot neerstortte in de Franse Alpen.

Redactie digitale media
Bondskanselier Angela Merkel was aanwezig bij de herdenkingsdienst. beeld AFP
Bondskanselier Angela Merkel was aanwezig bij de herdenkingsdienst. beeld AFP

De oecumenische dienst begon rond 12.00 uur. Zo’n vijfhonderd nabestaanden, vijftig hulpverleners en verschillende hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig in de Dom van Keulen. Volgens Duitse media was de sfeer bedrukt. Er stonden 150 witte kaarsen in het kerkgebouw.

Tijdens de dienst van vrijdag spraken onder anderen Joachim Gauck, de president van Duitsland. Ook de kardinaal van Keulen sprak de aanwezigen toe. Bondskanselier Angela Merkel kwam ook naar de Dom, net als onder anderen de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz en de Franse minister van staat Alain Vidalies. Aan boord van het gecrashte toestel waren veel Duitsers en Spanjaarden.

Namens Nederland was de Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Monique van Daalen, bij de dienst aanwezig. Ook de Nederlandse consul-generaal in Düsseldorf, Ton Lansink, was van de partij, zo meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Bij de ramp kwam ook een Nederlandse om.

De dienst werd besloten met het slotkoraal van Bachs Johannes Passion, gezongen door het Domkoor: „Herr Jesu Christ, erhöre mich, erhöre mich / ich will dich preisen ewiglich.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer