Economie
Consumentenbond moet uitspraken terugnemen

De Consumentenbond moet de uitspraken over prijsverhogingen van fietsen tijdens de invoering van de euro terugnemen.

ANP

Fietsenfabrikant Batavus won vrijdag een kort geding daarover. De president van de rechtbank in Den Haag oordeelde dat de Consumentenbond in zijn berichtgeving en het onderzoek naar de prijsverhoging „onzorgvuldig heeft gehandeld.”

De Consumentenbond legt zich neer bij de uitspraak en zal een rectificatie naar buiten brengen, meldde een woordvoerder. Als de Consumentenbond niet met een rectificatie was gekomen, had zij 45.000 euro per dag moeten betalen, oplopend tot een maximum van 450.000 euro.

Batavus, een dochter van het beursgenoteerde Accell, reageerde met gemengde gevoelens. „We zijn tevreden met de uitspraak, maar in een zaak als deze zijn eigenlijk geen winnaars.” Dinsdag gaf de bestuursvoorzitter van Accell R. Takens al aan dat de geconstateerde prijsverhogingen te maken hebben met gestegen lonen en kosten. Takens noemde de prijsvergelijking „het vergelijken van appels en peren.” Volgens hem zou de Consumentenbond twee verschillende typen fiets met dezelfde naam hebben vergeleken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Euro
Algemeen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer