Binnenland
Jurk Máxima komt van Valentino Parijs

De bruidsjurk van Máxima is gemaakt door Valentino Couture in Parijs. Een woordvoerster van het beroemde modehuis in het centrum van de Franse hoofdstad heeft dat dinsdag bevestigd.

ANP

„Enkele maanden geleden is zij zelf naar Parijs gekomen en heeft zij met mijnheer Valentino de keus gemaakt”, aldus de woordvoerster.

Hoe de bruidsjurk eruit ziet, wilde zij evenwel niet kwijt. „Op uitdrukkelijk verzoek van haar houden we dat zo geheim mogelijk.” De bruidsjurk is overigens al in Nederland. De keus voor Valentino betekent in ieder geval dat de jurk niet zal opvallen door frivoliteit, want de Italiaan staat bekend als ontwerper van nogal chique, klassieke bruidsjurken. Zijn kleding wordt getypeerd als elegant en zeer verfijnd.

Valentino heeft voor een deel zijn opleiding gehad van de Griekse couturier Jean Dessès, die in Parijs naam maakte met zijn classicistische stijl. „Veel draperieën”, zegt Ietse Meij, conservator kostuumcollectie van het Haags Gemeentemuseum. „Valentino kwam op 19-jarige leeftijd bij het Parijse huis van Dessès in dienst. Hij werkte daar vijf jaar.” Valentino vertrok daarna voor vier jaar naar Guy Laroche om vervolgens in Rome zijn eerste eigen zaak te openen. Dat was in 1959.

De stijl van Valentino past volgens Meij goed bij Máxima, die vrij klassiek gekleed gaat. „De Italiaanse ontwerper is om zijn pure klassieke stijl erg geliefd in de Latijnse wereld. Kort geleden zag ik nog een interview met een van de beroemdste vrouwen in Argentinië. Zij droeg ook wat van Valentino.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer