Kerk & religie
Ds. J. A. Weststrate doet intrede in ggiN te Pretoria

PRETORIA. Ds. J. A. Weststrate heeft woensdag intrede gedaan in de gereformeerde gemeente in Nederland te Pretoria (Zuid-Afrika).

Redactie kerk
Ds. J. A. Weststrate heeft woensdag intrede gedaan in de gereformeerde gemeente in Nederland te Pretoria (Zuid-Afrika). beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. J. A. Weststrate heeft woensdag intrede gedaan in de gereformeerde gemeente in Nederland te Pretoria (Zuid-Afrika). beeld RD, Anton Dommerholt

De bevestigingsdienst werd geleid door ds. A. Schultink (Gouda). Deze had als bevestigingstekst Handelingen 16:9c: „Kom over in Macedonië en help ons.” Hij verdeelde zijn preek in drie gedachten: de weg door de Heilige Geest geopend; het hart door de Heilige Geest geopend; en het huis voor Gods knecht door de Heilige Geest geopend.

Ds. Weststrate preekte over 1 Koningen 17:9b: „En woon aldaar.” Het thema voor de preek was: „De Heere bepaalt het arbeidsveld van Elia.” De drie gedachten waren: de zending naar Zarfath; de ontmoeting in de poort van Zarfath; en de onderhouding tijdens het verblijf in Zarfath.

Na de dienst werd ds. Weststrate toegesproken door achtereenvolgens ds. M. Krijgsman namens de classis Zuid; door student O. M. van der Tang, die drie brieven voorlas, respectievelijk van ds. J. Roos, ds. A. van Voorden en ds. A. Geuze; door ouderling M. W. Stouten van Terneuzen; door ds. F. Mulder namens de gereformeerde gemeente van Randburg (die juist in Zuid-Afrika was om de gemeente van Randburg te dienen); en door diaken B. Naberman namens kerkenraad en gemeente van Pretoria. Deze liet de nieuwe predikant van Pretoria toezingen Psalm 77:7.


Lees ook in Digibron

Ds. Weststrate neemt afscheid van Terneuzen (RD.nl, 26-02-2014)

Verslag van de intrededienst van ds. J.A. Weststrate (De Wachter Sions, 11-06-2009)

Verslag bevestigingsdienst van kandidaat J.A. Weststrate tot predikant te Terneuzen (De Wachter Sions, 04-06-2009)

Toelating J. A. Weststrate tot de studie (De Wachter Sions, 15-06-2006)

Ontroerend eenvoudige oplossingen – interview met dr. Weststrate n.a.v. zijn promotie (Reformatorisch Dagblad, 03-03-1992)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer