Buitenland
EU-vrouwenquotum voor bedrijven verder weg

BERLIJN (ANP) – Een EU-quotum om vrouwen beter vertegenwoordigd te krijgen in de top van bedrijven lijkt verder weg dan ooit. Ook voor een afgezwakt plan bedrijven te verplichten meer vrouwen een plaats in de directie te geven, krijgt eurocommissaris Viviane Reding de handen niet op elkaar. De Duitse regering heeft haar vertegenwoordigers in Brussel opdracht gegeven er actief voor te zorgen dat het plan niet de benodigde meerderheid haalt, meldde de Süddeutsche Zeitung woensdag.

De permanente vertegenwoordiger moet „met onmiddellijke ingang partners vinden voor de Duitse houding”, citeert de krant uit een aanwijzing aan Duitse EU-diplomaten. Het quotum stuit ook bij veel andere lidstaten op scepsis, stelt Berlijn vast. „Het doel om samen met deze landen in de raad een blokkerende minderheidsgroep te vormen heeft voorrang”, beveelt de regering-Merkel.

In Nederland is Redings plan eveneens slecht ontvangen. Een ruime meerderheid in de Tweede én in de Eerste Kamer is tegen het voorstel. Brussel moet zich niet met dit soort zaken bemoeien, is ook de houding in Den Haag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer