Kerk & religie
Ds. N. den Ouden doet intrede in hhg Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK – Ds. N. den Ouden is woensdag, op de Thoolse biddag, bevestigd als predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Sint Maartensdijk. Hij was predikant te Nieuw-Lekkerland.

Van een medewerker

Na een periode van ruim tien jaar keert ds. Den Ouden terug op het eiland Tholen, waar hij eerder de hervormde gemeente van Tholen diende.

De bevestigingsdienst werd geleid door zijn zwager ds. P. Korteweg uit Oud-Beijerland. De tekst voor de prediking was 1 Korinthe 9:16: „Want indien ik het Evangelie verkondige, het is mij geen roem; want de nood is mij opgelegd. En wee mij, indien ik het Evangelie niet verkondig!”

In de intrededienst preekte ds. Den Ouden over Psalm 85:8, 9: „Toon ons Uw goedertierenheid, o Heere, en geef ons Uw heil. Ik zal horen, wat God, de Heere, spreken zal; want Hij zal tot Zijn volk en tot Zijn gunst­genoten van vrede spreken; maar dat zij niet weder tot dwaasheid keren.”

Na de dienst werd ds. Den Ouden toegesproken door burge­meester W. Nuis namens de gemeente Tholen, door ds. 
P. Verhaar namens de classis Zuidwest, door ds. D. J. Diepenbroek als scheidend consulent, en door ouderling A. J. Quist namens de kerkenraad.

De gemeente Sint Maartensdijk is precies twee jaar vacant geweest na het afscheid van ds. J. Joppe op biddag 2011.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer