Binnenland
Amsterdam maakt zich op voor het huwelijk

Amsterdam maakt zich op voor het huwelijk van Willem-Alexander en Màxima Zorreguieta. Op de afdeling publieksvoorlichting van het stadhuis beginnen de Amsterdammers inmiddels steeds vaker te bellen met vragen over het evenement.

ANP

Zo vroeg een vrouw of ze kon optreden op het feest in de ArenA waar doorsnee Nederlanders en het bruidspaar komen kijken. Ze had ook ’goede ideeën’ voor de programmering.

Verder zijn er veel telefoontjes over de fietsenrekken die sinds dinsdag met fiets en al worden verwijderd in het gebied waar het evenement plaatsheeft. Ook prullenbakken en bankjes gaan tijdelijk in een opslag en fietsen die aan regenpijpen of bruggen zijn vastgeketend worden eind deze maand weggehaald.

Dinsdag werd duidelijk dat het huwelijk de bewegingsvrijheid van Amsterdammers wel degelijk beperkt. Zo blijkt dat de directe omgeving van het Amstel Hotel, waar veel prominente gasten logeren, al vanaf 30 januari wordt afgesloten voor iedereen die niet op de gastenlijst staat. Ook parkeren in de buurt is dan niet meer mogelijk. Dat parkeren is een dag eerder al niet meer mogelijk in de Beursstraat en op de Nieuwezijds Voorburgwal.

De boekenmarkt en de postzegelmarkt op respectievelijk het Spui en de Nieuwezijds Voorburgwal gaan al een week van te voren niet meer door. Tijdens het concert dat het paar krijgt van het Concertgebouw Orkest is het openbaar vervoer in die buurt beperkt.

Het gebied in de zogenoemde veiligheidszone waar de Gouden Koets langs trekt, is vanaf zaterdagochtend 00:00 uur niet meer toegankelijk voor verkeer.

Wie bedacht had de toer van het bruidspaar vanaf een bootje te kunnen bekijken komt bedrogen uit. De gemeente heeft een vaarverbod uitgevaardigd voor de gracht van het Rokin en het Singel bij het Koningsplein en de Munt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer