Buitenland
WHO: Meer voedselinfecties door groeiende wereldhandel

SINGAPORE (ANP/AFP) – De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat door de groeiende wereldhandel de kans op voedselinfecties toeneemt. Bovendien is het onderzoek naar de besmettingshaard van een uitbraak van zulke besmettingen moeilijker geworden, doordat voedsel ingrediënten uit de gehele wereld kan bevatten.

13 October 2011 09:45Gewijzigd op 14 November 2020 17:06
Foto EPA
Foto EPA

Directeur-generaal Margaret Chan van de VN-organisatie zei tijdens een conferentie in Singapore dat een uitbraak van infecties een grote bedreiging is geworden in een wereld „die wordt bijeengehouden door een reusachtige handel en reisverkeer.”

Zij verwees naar de uitbraak van de EHEC-bacterie, waarvan dit voorjaar in Europa bijna 4000 mensen het slachtoffer werden. 51 mensen overleefden de besmetting niet. De oorzaak waren kiemgroenten als taugé. Tuinders in Nederland, Duitsland en andere landen leden zware verliezen, doordat consumenten hun producten meden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer