Binnenland
Kerkgangers beschoten door snelwegschutter

HOUTEN – Flink schrikken was het zondagochtend voor Rick Ariese uit Houten (21), zijn vriendin Nellise Troost (21) en haar broer Arnoud (25) uit Bodegraven. Op weg naar een doopdienst in Oud-Beijerland werd hun auto net voorbij de Heinenoordtunnel vermoedelijk beschoten door de mysterieuze snelwegschutter. „Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.”

De getroffen Seat Ibiza. Foto Rick Ariese
De getroffen Seat Ibiza. Foto Rick Ariese

Het is rond de klok van negen uur zondagmorgen als de zwarte Seat Ibiza, de auto van Nellises moeder, de tunnel uitrijdt. Plotseling klinkt een doffe dreun. Arnoud, die achterin zit te dommelen, schrikt wakker. De drie jongeren kunnen 
hun ogen niet geloven. De hele 
achterruit ligt eruit.

Rick: „Ik zei tegen Nellise dat ze de auto maar even op de vluchtstrook moest zetten. Binnen een paar minuten arriveerde de eerste politieauto al, zonder dat we hadden gebeld. Een van de agenten rende pijlsnel naar de tunnel. Ze hoopten de dader of daders te kunnen zien. Voor de zoekactie werd zelfs een helikopter ingezet.”

De drie jonge kerkgangers zien intussen de klok verder tikken richting 09.30 uur, het tijdstip waarop de kerkdienst van de gereformeerde gemeente in Oud-Beijerland begint. „Onze auto moest achterblijven voor forensisch onderzoek”, aldus Rick. „In een politiewagen zijn we naar Oud-Beijerland gebracht. We waren gelukkig nog net op tijd om de doopplechtigheid bij te wonen.”

Na afloop van de kerkdienst wordt Nellise gebeld of ze naar het politiebureau in Oud-Beijerland wil komen voor een verklaring, omdat zij de bestuurder was. Omdat er geen politieman op komt dagen, besluiten de drie terug te gaan naar Bodegraven. „Agenten zijn later die dag bij mijn vriendin thuis geweest. Het bleek erg belangrijk om aangifte te doen van het incident. Bij een eventuele arrestatie van de dader kan hij beschuldigd worden van poging tot doodslag.”

Achteraf zit de schrik er best een beetje in, bekent Rick. „Het leek zondagmorgen wel of we in een film zaten. Pas ’s avonds drong het tot ons door dat het echt een wonder is dat we er heelhuids vanaf zijn gekomen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als we in paniek met onze auto tegen de vangrail waren gereden.”

Op de A2 is maandagmiddag de auto van een 41-jarige Amsterdamse beschoten, zo heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdagmorgen bekendgemaakt. Het is sinds begin augustus het 35e schietincident op de snelweg.

Een woordvoerder van het KLPD noemde het dinsdagmorgen „een wonder” dat er nog geen slachtoffers zijn gevallen. Bij nieuwe meldingen zet de politie standaard een helikopter in.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer