Buitenland
Tunesiërs betogen tegen invloed moslims

TUNIS (ANP/RTR) – Ruim duizend mensen hebben donderdag in de Tunesische hoofdstad Tunis betoogd tegen religieus geweld. Ze demonstreerden tegen de in hun ogen groeiende invloed van conservatieve moslims in het Noord-Afrikaanse land.

Onder de deelnemers aan de demonstratie waren mensenrechtenorganisaties en vertegenwoordigers van seculiere politieke partijen. Directe aanleiding voor de betoging was de agressie afgelopen weekeinde van conservatieve moslims tegen bezoekers van de film ‘Geen God, Geen Meester’ van de Tunesisch-Franse regisseuse Nadia El Fani. Zij is kritisch over een grote rol van conservatieve moslims in de politiek. Fanatieke moslims vernielden toen onder meer de deuren van het filmhuis in Tunis waar de film werd gedraaid.

Na hevige protesten werd een half jaar geleden in Tunesië het regime van president Zine el-Abidine Ben Ali verdreven. De laatste tijd lopen de spanningen op tussen moslims die meer invloed van religie op de staat willen en andere Tunesiërs die daar niets voor voelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer