Muziek
Vijfde ”In het spoor van Feike Asma” in Rotterdam

ROTTERDAM – In de Rotterdamse Laurenskerk vindt op zaterdag 21 mei voor de vijfde keer het orgelevenement ”In het spoor van Feike Asma” plaats.

Muziekredactie
Feike Asma. Foto RD
Feike Asma. Foto RD

Deze keer spelen de organisten Everhard Zwart en Aart Bergwerff samen een programma met werken van Bach, Reger, Liszt, Guilmant, Saint-Martin, Widor, Andriessen, Duruflé, Zwart, Asma en improvisatie.

Zwart, organist van de hervormde Nieuwe Westerkerk in Capelle aan den IJssel en leerling van Asma, speelt van 14.00 tot 15.10 uur zijn concert. Om 16.00 uur bespeelt Bergwerff, organist van het Bätzorgel in de evangelisch-lutherse kerk in Den Haag, het Marcussenorgel.

Voorafgaand aan het concert van Zwart is er om 13.45 uur de presentatie van een nieuwe dubbel-cd met opnamen van Feike Asma.

Sinds 2007 organiseert de Feike Asma Stichting, opgericht in 2004, het evenement ”In het spoor van Feike Asma”. Eerdere duo’s waren Herman van Vliet en Jan Hage (2007), Hayo Boerema en Everhard Zwart (2008), Jaap Kroonenburg en Ben van Oosten (2009) en Herman van Vliet en Arjen Leistra (2010).

De toegang op 21 mei bedraagt € 12,50 en € 10,- (donateurs). Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Meer informatie: www.feikeasmastichting.com

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Feike Asma

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer