Buitenland
WHO breidt SARS-reisadvies uit tot heel Taiwan

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft haar reisadvies in verband met de longziekte SARS in Taiwan woensdag uitgebreid tot het hele land.

AFP

Tot dusver hanteerde de WHO alleen een waarschuwing voor de hoofdstad Taipeh. Reizigers krijgen de raad niet strikt noodzakelijke reizen naar Taiwan uit te stellen.

De wijziging van het advies houdt verband met de snelle toename van het aantal SARS-gevallen op het Aziatische eiland. Eerder op de dag meldde Taiwan 35 nieuwe gevallen van waarschijnlijke SARS-infecties.

Taiwan denkt de SARS-epidemie eind volgende maand onder controle te hebben, zei de nieuwe minister van Volksgzondheid, Chen Chien-jen, woensdag. De onderminister van Buitenlandse Zaken, Michael Kau, uitte scherpe kritiek op de WHO, die Taiwan ’om politieke redenen’ heeft uitgesloten van lidmaatschap. Hij sprak van ’een soort gezondheidsapartheid’.

Chen en Kau zijn in Genève, waar de jaarvergadering van de WHO wordt gehouden. Hoewel Taiwan geen lid is en wegens politieke druk van China ook geen waarnemer bij de WHO kan worden, zijn experts van de organisatie op Taiwan om de autoriteiten bij te staan in de strijd tegen SARS.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer