Economie
„Gematigde groei is niet hip”

AMSTERDAM (ANP) – Beleggingsstrateeg Adam Cordery van vermogensbeheerder Schroders had donderdag in Amsterdam een duidelijke boodschap voor de verzamelde journalisten. „Alles wijst erop dat de economieën in Europa en de Verenigde Staten gematigd zullen blijven groeien maar jullie schrijven er niet over omdat dat een saaie boodschap is.”

Foto ANP
Foto ANP

Cordery haalde de zeer negatieve economische berichtgeving van deze zomer aan. In de media werd driftig gespeculeerd dat de economie opnieuw in een recessie zou terugvallen. Dit was volgens de Brit nergens op gebaseerd. „Iedereen gaat mee in het verhaal dat er een enorme recessie komt, maar alle voorspellingen van economen wijzen op gematigde groei.”

„De realiteit van de wereld waarin wij leven is dat deze saai is, dus schrijft niemand erover. Het spannende deel is de recessie en dat krijgt alle koppen.”

Ook de angstverhalen dat de westerse wereld te maken krijgt met deflatie (prijsdalingen) wees hij van de hand. Als wordt gekeken wat economen verwachten, is de conclusie volgens Cordery eenduidig. „Oh wat een verrassing, niemand verwacht negatieve inflatie.”

De beleggingsexpert maakte tegelijk wel duidelijk dat hij niet pretendeert de wijsheid in pacht te hebben. Een ineenstorting van de wereldeconomie is altijd een mogelijkheid. „Het is mogelijk, maar het is niet waarschijnlijk.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer