Binnenland
VVD Rotterdam wil debat over voetbalfinale

De VVD in Rotterdam wil donderdag tijdens een raadsvergadering met burgemeester Aboutaleb in debat over de veiligheid rond de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, op 25 april in De Kuip in Rotterdam.

Regioredactie
ROTTERDAM – De VVD in Rotterdam wil donderdag tijdens een raadsvergadering met burgemeester Aboutaleb in debat over de veiligheid rond de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, op 25 april in De Kuip in Rotterdam. Foto ANP
ROTTERDAM – De VVD in Rotterdam wil donderdag tijdens een raadsvergadering met burgemeester Aboutaleb in debat over de veiligheid rond de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax, op 25 april in De Kuip in Rotterdam. Foto ANP
Volgens de liberalen wekken uitingen op internet op z’n minst de suggestie dat Ajaxfans geweld tegen rivaliserende Feyenoordsupporters niet schuwen. De VVD dringt aan op verdere maatregelen om ongeregeldheden te voorkomen en de veiligheid te garanderen. Fractievoorzitter Baljeu suggereert het spelen zonder supporters.

Op internet verkopen Ajaxsupporters T-shirts met foto’s en teksten die verwijzen naar het bombardement op Rotterdam in 1940. „Op 25 april moet die (…)stad weer helemaal plat.”

Volgens Baljeu zijn er ook kaarten voor neutrale vakken bij Ajaxsupporters zijn terechtgekomen. Vijftien van hen kregen een evenementenverbod van de rechter. Dat slaat echter niet op de bekerfinale. Een deel van hen zit nog vast, een ander deel heeft een stadionverbod.

Een woordvoerder van Aboutaleb suggereerde dinsdag dat de burgemeester andere maatregelen kan nemen om deze relschoppers te weren. Dat zou een gebiedsverbod kunnen zijn. Ook zal in het centrum van Rotterdam op 25 april geen alcohol worden geschonken, is het aanvangstijdstip vervroegd en gelden er strengere vervoersregels voor Ajaxsupporters.

ACP-voorzitter Van de Kamp zei dinsdag dat er een discussie moet komen over de kosten van de bekerfinale: tussen de 2 en 2,5 miljoen euro. Dit bedrag is zo hoog vanwege de inzet van 1200 politiemensen.

Wedstrijden tussen het Amsterdamse Ajax en het Rotterdamse Feijenoord zijn altijd beladen. In 1997 stierf Ajaxsupporter Carlo Picornie bij een treffen tussen hooligans van beide clubs.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer