Binnenland
CU Elburg bezorgd om uitsluiting christenen

De ChristenUnie in Elburg is bezorgd over de uitsluiting van christelijke, maatschappelijke organisaties. Daarom steunt de fractie het initiatief om een commissie toetsing maatschappelijke uitsluiting in het leven te roepen.

Regioredactie
Elburg in een tijd dat het christendom nog veel meer aanwezig was: de jaren zestig. - Foto ANP
Elburg in een tijd dat het christendom nog veel meer aanwezig was: de jaren zestig. - Foto ANP
„Steeds vaker horen we dat christelijke organisaties worden uitgesloten van bijvoorbeeld subsidies”, aldus CU-lijsttrekker Krooneman.

In de gemeenteraad van Elburg kwam eind vorig jaar een voorstel aan de orde om de christelijke hospice Nunspeet met een bedrag van 20.000 euro te steunen. „Gelukkig hing het al dan niet realiseren van de hospice niet af van de financiële steun van Elburg, maar het verbaasde ons zeer dat alleen de SGP en de CU het voorstel steunden”, aldus Krooneman.

Een meerderheid van de raad gaf geen steun aan het voorstel. Het zou geen breed toegankelijke voorziening zijn. De ChristenUnie vindt het jammer dat Elburg meent te moeten aansluiten bij een trend die eindigt in massale uitsluiting van christelijke organisaties.

Volgens de CU-fractievoorzitter moeten christenen hier samen wat aan doen. „Te vaak en te lang zwijgen we. Volgens ons is het nu een goed moment om een helder geluid te laten horen.”

Landelijk en provinciaal worden allerlei christelijke organisaties, zoals Youth for Christ, De Tweede Mijl en Dorcas, door de overheid ondersteund. Volgens de CU mag hieraan geen eind komen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer