Economie
Tientallen ex–DSB’ers hebben nieuwe baan

HOORN (ANP) – Van de 1200 ex–DSB werknemers die sinds het faillissement thuis zitten, hebben binnen een maand 59 een nieuwe baan gevonden. Dit werd maandagmiddag duidelijk tijdens een werkbezoek van minister Donner (Sociale Zaken) aan Werkplein Hoorn in de gelijknamige plaats.

Werknemers verlaten terleurgesteld het hoofdkanoor van DSB Bank na het bekendworden van het faillissement. Foto ANP
Werknemers verlaten terleurgesteld het hoofdkanoor van DSB Bank na het bekendworden van het faillissement. Foto ANP
De minister sprak van een „respectabel aantal" en vond dat er een goede eerste stap was gezet om het grote aantal ontslagen werknemers van DSB aan een baan te helpen. Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat ex–DSB’ers in trek zijn bij andere werkgevers, omdat zij tijdens de moeilijke periode van de bank van Dirk Scheringa hun loyaliteit hebben laten zien.

Begin dit jaar zijn verschillende zogenoemde mobiliteitscentra in het leven geroepen om grote groepen ontslagen werknemers van werk naar werk te begeleiden. Doel van het bezoek van de minister was om te kijken of het centrum in Hoorn goed functioneert. De minister was positief over de korte lijnen tussen de verschillende instanties en vond het een „bemoedigend beeld" dat de betrokkenheid van de werkgevers in de regio groot is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer