Binnenland
Drie jongens gearresteerd na dood Urker (14)

URK – De politie heeft drie jongens van 12, 13 en 15 jaar uit Urk gearresteerd in verband met de dood van de 14-jarige Dirk Post uit het vissersdorp. Dat heeft de politie zaterdag bekend gemaakt.

Regioredactie
De politie heeft drie jongens van 13 en 15 jaar gearresteerd in verband met de dood van een veertienjarige jongen uit Urk. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. Foto ANP
De politie heeft drie jongens van 13 en 15 jaar gearresteerd in verband met de dood van een veertienjarige jongen uit Urk. Dat heeft de politie zaterdag gemeld. Foto ANP
Het lichaam van Dirk Post werd woensdag gevonden in een bos net buiten Urk. Zijn lichaam vertoonde sporen van geweld.
De gearresteerde jongens zijn inwoners van Urk en kennen Dirk Post. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de jongen.

De 13-jarige verdachte is vrijdagmiddag in Lelystad opgepakt, aldus politiewoordvoerder J. van Houten zaterdagmorgen.

De 15-jarige jongen is later op de avond aangehouden, in een woning in Urk. De 12-jarige jongen is zaterdagmiddag opgepakt.
Vrijdagavond heeft de recherche onderzoek verricht in het ouderlijk huis van de oudste verdachte. Wat daar is aangetroffen, wil de politie niet kwijt.

De jongens zitten vast en worden verhoord. Onduidelijk is of de verdachten een verklaring hebben afgelegd.

De politie zegt geen uitsluitsel te kunnen geven of er nog meer arrestaties volgen. De jongens worden verhoord.

Vast staat dat Dirk Post door geweld om het leven is gekomen. Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut hebben in Rijswijk sectie op het lichaam verricht. Over het exacte letsel wil de politie nog geen mededelingen doen.

De politie heeft de afgelopen dagen zo’n veertig tips binnen gekregen over de zaak.

Het lichaam van de Urker jongen werd woensdagmiddag door voorbijgangers in het bos aan de Vormtweg op Urk ontdekt. De politie startte direct daarop een grootschalig onderzoek en zette een groot stuk van het bos af. Dat is inmiddels weer vrijgegeven.

Dirk Post was vanaf dinsdagmiddag niet meer thuis geweest. Zijn ouders alarmeerden de politie. Ook op hyves werd een oproep geplaatst. De jongen was met een skatebord vertrokken.

De dood van de jonge Urker is op het vissersdorp hard aangekomen. Op de condoléanceregister van de gemeente zijn honderden reacties binnengestroomd. In veel reacties wordt de getroffen familie Gods kracht toegewenst en toegebeden.

Dirk Post wordt komende dinsdag begraven, vanuit de hervormde gemeente De Ark. Ook op het Emelwerda College, een christelijke school in Emmeloord, heerst verslagenheid over de dood van de Urker havo-scholier.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer