Binnenland
Veel belangstelling voor luchtlanding

De luchtlanding van duizend parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede, heeft zaterdag veel belangstelling getrokken. Tienduizenden toeschouwers stonden op de heide naar de neerdalende parachutisten te kijken, die met hun sprong de massale luchtlanding van Market Garden op 17 september 1944 herdachten. Onder de toeschouwers waren tientallen oorlogsveteranen.

ANP
De luchtlanding van duizend parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede, heeft zaterdag veel belangstelling getrokken. Foto ANP
De luchtlanding van duizend parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede, heeft zaterdag veel belangstelling getrokken. Foto ANP
De parachutisten waren hedendaagse soldaten uit Nederland en Groot Brittannië. Ook vijftig Duitse soldaten namen deel aan de luchtlanding. „Met hun deelname willen we een brug naar de toekomst slaan", aldus een woordvoerder van de organisatie. De militairen sprongen uit Hercules transportvliegtuigen. Boven de heide was ook een oud Dakotavliegtuig te zien. Dat type nam in 1944 intensief deel aan Market Garden.

De toeschouwers zorgden zaterdagochtend voor opstoppingen op de wegen rond de heide. In Arnhem en omgeving waren dit weekeinde nog meer herdenkingen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer