Kerk & religie
8000 Bijbels voor Midden-Oosten

Drie Bijbelverspreidingorganisaties slaan de handen ineen om de komende twee jaar in het Midden-Oosten gericht zo’n 8000 Bijbels te verspreiden.

Kerkredactie
Dat meldde de interkerkelijke radiozendingsorganisatie Trans World Radio (TWR) eind vorige week.

In samenwerking met de christelijke organisaties Bible League en International Bible Society (IBS) gaat TWR in verschillende landen in het Midden-Oosten gericht Bijbels verspreiden. Inmiddels zijn de eerste kinder­bijbels uitgedeeld aan kleuters en tijdens zomerkampen van zondagsscholen.

De Bijbels zijn enthousiast ontvangen, aldus TWR. „Omdat er thuis nog geen Bijbel was, horen sommige kinderen voor het eerst over de liefde van God en over de verhalen uit de Bijbel.”

Momenteel worden 1500 Arabische en 1000 Engels-Arabische Bijbels in verschillende landen in het Midden-Oosten verspreid. De komende twee jaar moeten in totaal zo’n 8000 Bijbels gericht worden gedistribueerd.

De praktische uitvoering van de verspreiding ligt bij de Arabische afdeling van TWR. Daar komen veel aanvragen binnen. „Bijbels zijn lang niet overal beschikbaar. En in sommige landen zijn ze weliswaar zeer beperkt voorhanden, maar weten veel mensen niet hoe ze eraan kunnen komen of hebben ze geen geld om een Bijbel te kopen. Daarnaast zijn er landen waar Bijbels verboden bezit zijn”, aldus TWR.

Het is volgens de organisatie „een flinke uitdaging” om ervoor te zorgen dat de Bijbels op de plaats van bestemming komen. „Soms verliezen we ook Bijbels, omdat ze in beslag worden genomen.”

Maar ook daar kunnen bijzondere dingen mee gebeuren, weet TWR. „Iemand van Trans World Radio kwam een keer in een openbaar gebouw. Een medewerker daar was christen geworden en nam hem mee naar een kamer. Die lag vol met in beslag genomen Bijbels. De medewerker gaf ze allemaal aan ons, om uit te delen aan de kerken.”

De radiozendingsorganisatie zendt onder andere het radioprogramma ”Door de Bijbel” uit. „Maar om dat goed te kunnen volgen, moet je eigenlijk zelf kunnen meelezen. Bovendien kunnen mensen die een Bijbel hebben op elk moment van de dag Gods Woord lezen. Dat is veel meer dan wat je in radioprogramma’s kunt doen.”

De laatste tijd krijgt TWR in het Midden-Oosten opvallende reacties op de radioprogramma’s. „Mensen stellen indringende vragen en willen meer weten over de Heere Jezus. De meeste mensen zijn als moslim opgevoed. Maar het toenemende terrorisme van de laatste jaren en de haat schudden veel mensen wakker. Het zet hen aan het denken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer